Sport- & Ontspanningsmassage

Sport- & Ontspanningsmassage

Voor soepele spieren en sneller herstel! Heeft u stijve of gespannen spieren? Last van spanning in uw nek/schouders, rug of benen? Dan kan een sport- en ontspanningsmassage een goede oplossing zijn. Ook kan sport- of ontspanningsmassage u goed helpen bij verschillende spier- en spanningsklachten, als aanvulling op fysiotherapie en bij sportbeoefening.

  Bij pijn of spanning in uw nek en schouder, rug of benen kan een masseur de spieren losmaken. Hierdoor neemt de pijn of verkramping af. Afhankelijk van de klachten kan bindweefselmassage helpen. Dit kan een uitkomst zijn voor verschillende klachten, zoals hoofdpijn en migraine, doorbloedingsstoornissen, aandoeningen aan het bewegingsapparaat, gewrichtsproblemen en slapeloosheid.
  De masseur rolt of duwt de huid, waardoor de doorbloeding van de huid toeneemt en de staat van het bindweefsel verbetert.

  Blessures voorkomen, soepele spieren en sneller herstel

  Zowel voor als na het sporten zijn verschillende massages mogelijk om klachten te voorkomen of effectief te behandelen. Zo wordt een herstelbevorderende massage ingezet bij spierpijn en verhoogde spierspanning. Vlak voor een wedstrijd of inspanning is een oppeppende massage mogelijk.

   

  Behandeling

  Uw behandelend therapeut vraagt eerst naar uw klacht en eventueel eerdere behandeling bij een therapeut of specialist. Daarna krijgt u uitleg over de behandeling, welke spieren de kern vormen, welke omliggende spieren aan bod komen in de behandeling en met welk doel. Samen met de therapeut bepaalt u welke behandeling het beste bij u past. Ook kan uw therapeut er voor kiezen om bijvoorbeeld uw schouders, enkels of kuiten in te tapen voor extra ondersteuning.

  Een massage mag niet worden toegepast bij koorts, een ontsteking, wond van de huid, na een spierscheuring of kneuzing. Bij het laatste raden wij u dan ook een om contact op te nemen met een van onze fysiotherapeuten van Fysiotherapie Valeo door te bellen naar 0345-518414 of stuur een mail naar info@fysiovaleo.nl.