Algemene Fysiotherapie

Algemene Fysiotherapie

Het lichaam bestaat uit een knap georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten waar we dagelijks op rekenen. We merken pas hoe veel we bewegen als het lichaam even niet meer meewerkt. De fysiotherapeut kan u helpen bij acute of langdurige lichamelijke klachten, zoals rug-, nek en schouderklachten en knie- en enkelblessures. Maar ook wanneer het bewegen belemmerd wordt als gevolg van een chronische ziekte of aandoening.

De fysiotherapeut adviseert, behandelt en begeleidt u zodat u weer zo goed mogelijk uw dagelijkse bezigheden kunt uitvoeren. Met fysiotherapie voorkomt u dat uw klachten verergeren of terugkeren.

  De eerste afspraak

  Bij de eerste afspraak is het van belang dat je duidelijk aangeeft wat je lichamelijke klachten zijn. Zo kan er worden vastgesteld of je gebaat bent bij fysiotherapie of eerst naar je huisarts moet. Zo’n uitgebreid gesprek is niet nodig als je door de huisarts of medisch specialist bent doorverwezen naar een fysiotherapeut.

   

  Onderzoek

  Als duidelijk is dat fysiotherapie je kan helpen, ga je samen met onze fysiotherapeuten op zoek naar de mogelijke oorzaken van je klachten. Graag willen we weten wat je persoonlijke doelen zijn. Wat hoop je met de behandeling te bereiken? Wat wilt u (weer) kunnen? Onze fysiotherapeuten onderzoeken het lichaam in het algemeen en het lichaamsdeel waar u last van heeft, en kijkt welke invloed de klacht of aandoening heeft op uw houding en de manier waarop u uw lichaam beweegt.

   

  Behandeling

  Als de oorzaak duidelijk is, zal er samen met u een behandelplan worden bepaald. De fysiotherapeutische behandeling past bij uw persoonlijke situatie en is gericht op het doel dat u wilt bereiken. Een onderdeel hiervan kan zijn dat u spierversterkende of mobiliserende oefeningen doet. Ook krijgt u oefeningen mee die u zelfstandig kunt uitvoeren. Zo werken we efficiënt aan uw herstel!